Кампания "Движи се и победи" - Есен 2019
Есенното издание на кампанията "Движи се и победи" ще се проведе в периода 29 септември – 12 октомври 2019 година. В околностите на град Велико Търново, по познатите туристически маршрути и еко пътеки ще преминат участниците в станалата вече традиционна инициатива на Общинската програма "Здрави деца в здрави семейства". Основната цел на кампанията е повишаване на физическата активност на населението в Община велико търново
Есенният дял на "Движи се и победи 2019" ще включва три туристически маршрута.
В кампанията могат да участват всички желаещи лица от община Велико Търново, които преминат пеша съответния туристически маршрут поне в едната посока, като на финала му се регистрират чрез попълване на специален формуляр за участие.
Този път има новост – големи награди ще се раздават в три възрастови групи – от 4 до 19 години, от 20 до 59 години и за участници над 60 години. Те ще са ваучери на стойност 90 лева. Ще има и други призове – за най-малък и най-възрастен турист, както и за семейство, за най-активно училище и още много изненади.
Успоредно със спортно-туристическия празник ще има и Републикански преглед по планинско спасяване. Участниците ще имат възможност да наблюдават демонстрации по оказване на първа помощ и работа с планинско куче.
Друго събитие за деня е откриването на навоизградения кът "Простор", който е част от пешеходната туристическа алея между квартал Асенов и парк "Ксилифор".
Откриването навоизградения кът "Простор" ще се състои на 28 септември.


Вяра Димова
24 Септември 2019 | 17:59
Тагове: "Движи се и победи", кампания, маршрути, участници

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook