Зам.-министър Амелия Гешева представи във Велико Търново програма „Културно предприемачество, наследство и сътрудничество“
Представители на читалища в областта, на неправителствени организации и културни дейци посетиха днес във Велико Търново информационната среща за представяне на Програмата „Културно предприемачество, наследство и сътрудничество“, финансирана по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство. Събитието откри заместник-министърът на културата Амелия Гешева. Тя насочи вниманието към възможностите, които Програмата ще предоставя в периода до 2024 година.
Поводът за събитието е отворената в началото на септември първа покана за нaбиране на проектни предложения по Резултат 2 „Подобрен достъп до култура и изкуства“. Ще бъдат подкрепени проекти, позволяващи организирането на разнообразни артистични и творчески събития - фестивали, пърформанси, изложби и инициативи, които трябва да съживят периферните пространства, да вдъхнат нов живот в по-малки градове и села, и не на последно място – да привлекат и ангажират нови публики.
Това е най-голямата програма и осигурено финансиране. В рамките ѝ ще се подкрепят мерки, свързани с достъпа до културно наследство. Общият размер на безвъзмездната финансова помощ по процедурата е над 1 млн. и 500 хил. евро.
Минималният размер на финансовата подкрепа за един проект е 50 000 евро, а максималният размер възлиза на 200 000 евро. Проектни предложения могат да се подават до 3 декември 2019 г. Срокът за изпълнение на проектите може да бъде от 6 до 24 месеца.


Вяра Димова
19 Септември 2019 | 17:22
Тагове: среща, предприемачество, култура, събития

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook