На 30 септември изтича срокът за подаване на коригиращи декларации
На 30 септември изтича законовия срок за подаване на коригиращи декларации от физическите и юридическите лица. Гражданите и фирмите имат възможност еднократно да коригират данните, посочени в годишната декларация за облагане на доходите на физическите лица и формуляра за облагане с корпоративни данъци на юридическите. Това става с подаването на еднократна коригираща декларация след изтичане на срока за подаване на годишната данъчна декларация и преди 30 септември на текущата година.
Коригиращата декларация касае промени, свързани с декларираните данъци от предходната година. Тя най-често се подава в случаите, в които лицата са пропуснали да посочат доходи, подлежащи на деклариране.
Коригиращата декларация се подава и в случаите когато са допуснали грешки в подадените вече декларации или са ползвали данъчни облекчения без необходимите законови предпоставки.
Информация за попълване и подаване на данъчни и осигурителни декларации и внасяне на суми към бюджета може да се получи в сайта на приходната агенция.


Вяра Димова
18 Септември 2019 | 16:45
Тагове: НАП, коригиращи декларации, доходи, срок

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook