С богата празнична програма Велико Търново ще чества 22-ри септември
С богата програма Велико Търново ще отбележи 111 години от обявяването на Независимостта на България. Юбилеен Международен фестивал на духовите оркестри, концерти, изложби и традиционното вече голямо търновско хоро са само част от предвиденото за дните от 21 до 24 септември.
Програмата за Независимостта на България ще започне още на 21 септември с откриването на 13-тия международен фестивал на военните оркестри и дефиле по улица "Васил Левски", а в 17 часа ще бъде официалното му откриване. Участие ще вземат над 200 човека. Фестивалните дни съвпадат с честванията на 111-годишнината от обявяването на Независимостта на България.
Програмата на 22-ри септември започва традиционно със Света литургия в църквата "Свети 40 мъченици", военен ритуал по издигане на българското знаме, поднасяне на венци и цветя, както и празнично шествие. Програмата продължава от 17 часа с фолклорен концерт на Николина Чакърдъкова, която ще поведе и голямото търновско хоро.
Вечерта започва и тържествената проверка, която ще бъде приета от председателя на Народното събрание Цвета Караянчева.
Тази година от 20 до 23 септември ще се проведе и 9-тото издание на събитието Нощ на Самоводската чаршия и Фестивал на занаятите. Ще се включат над 70 участници занаятчии от цялата държава. Организаторите са подготвили и много съпътстващи музикални прояви.
Есенните празнични вечери ще завършват с различни атрактивни огнени спектакли.


Вяра Димова
13 Септември 2019 | 18:41
Тагове: 22 септември, Независимост, празник, честване, Велико Търново

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook