1697 първокласници са записани в област Велико Търново
1697 първокласници са записани в област Велико Търново, което е с над 150 повече. Работата по Механизма по обхващане и задържане на децата продължава. Новото във функциите е, че и детските градини ще могат да отразяват новозаписаните деца в своите групи чрез информационната система за обмен на информация. Работата вече е насочена само към децата, които са новопоявили се на териториите на общините и децата, които подлежат на задължително обучение на 5 и 6 години в детските градини.
През изминалата година в Област Велико Търново са започнали 1692-ма ученици в първи клас, а в подготвителна група на 6 години е имало 1565 деца. Към 2-ри септември записаните ученици в първи клас са 1697, което е с над 150 повече.
Част от тези деца, записани в първи клас, са се завърнали от чужбина и са обхванати и записани благодарение на усилията на Механизма по обхващане и задържане на децата.
Предстои работа с директорите на училища, които да окажат подкрепа на децата, за да могат да наваксат пропуските в най-кратък срок.
Почти всички ученици, които са завършили 7-ми клас, освен групата ученици, които трябваше да положат поправителни изпити през настоящата сесия, са записани за продължаване на образованието на 8-ми клас в професиите и специалностите.
Последна информация за записаните ученици ще бъде получена към 13 септември, когато ще бъдат утвърдени и списъците на записаните в осми клас ученици.


Вяра Димова
11 Септември 2019 | 16:41
Тагове: първолаци, първокласници, нова учебна година, училища

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook