15 загинали и 227 ранени в 155 катастрофи във Великотърновска област през 2019 г.
15 са загиналите и 227 са ранените в 155 катастрофи във Великотърновска област през 2019 г., това каза Красимир Косев от сектор „Пътна полиция” при Областната дирекция на МВР – Велико Търново. Инспектор Николай Александров от Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“в старата столица информира, че стартират задължителна учебна евакуация във всички училища в областта и , че те са готови за учебната година.
От началото на годината до сега 25 деца и подрастващи са с различна степен на наранявания при тежки катастрофи. За същия период на миналата година те са били 48. Намалението с повече от 45%", каза Красимир Косев. Като пътници в автомобили са пострадали 12 лица, както и 8 деца на велосипеди или мотопеди. Пет деца-пешеходци са с различни наранявания през отчетния период, като за миналата година са били 12, с един смъртен случай.
И тази година огнеборците са извършили проверки на всички учебни и детски заведения на територията на Великотърновска област и не са констатирани нарушения. Това съобщи главен инспектор Николай Александров от Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“в старата столица.
През учебната година продължаваме и с кампанията за провеждане на изнесен час на класа", допълни гл.инсп.Александров. Той поясни, че деца от всички пети класове в региона ще посетят местните служби за пожарна безопасност и ще се запознаят с основни правила. Продължават и беседите на огнеборците в Часа на класа в училище. Преди първия учебен ден са направени проверки на всички учебни заведения и нарушения не са констатирани.


Соня Симеонова
11 Септември 2019 | 16:35
Тагове: катастрофи, загинали, подрастващи, пожарна безопасност

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook