Все още има свободни места за учители в областта преди старта на учебната година
Все още има свободни места за учители в областта преди началото на новата учебна година. Това заяви инж. Розалия Личева, началник на Регионалното управление на образованието Велико Търново. Запазва се тенденцията за трудно намиране на специалисти в областта на природните науки и учители по математика. Тя информира и, че голям брой ученици ще работят с електронни дневници.
Към днешна дата все още има няколко училища в областта, които ще приключат ремонтните дейности на 14 септември, но няма да нарушат нормалното откриване на учебната година, увери инж. Розалия Личева. Ремонтните дейности ще продължат в три големи училища, две от които във Велико Търново - СУ „Емилиян Станев“ и ОУ „Димитър Благоев“, както и в Елена - СУ „Иван Момчилов“.
По информация от 4-ти септември свободните места за учители са 14.
По отношение на работата на директорите на училищата ще се намали и прекрати практиката за сключване на срочни трудови договори. Запазва се тенденцията за трудно намиране на специалисти в областта на природните науки и учители по математика.
Има и такива кадри, които по собствено желание са напуснали образователната система, но все по трудно се намират и учители по професионална подготовка.
През новата учебна година 24 училища от общо 83 ще използват само електронен дневник за въвеждане на информацията. А 57 ще използват и електронен и хартиен дневник. Само две училища ще използват само хартиен вариант, поради технически и финансов характер.


Вяра Димова
10 Септември 2019 | 14:59
Тагове: учители, училища, учебен ден

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook