Весела Лечева единственият кандидат на БСП за кмет на Велико Търново
Народният представител Весела Лечева е единственият фаворит на БСП за кандидат-кмет на Велико Търново. Нейната номинация се утвърди на общинска конференция,на която присъстваха 135 делегати. Лечева има подкрепата на ръководствата на АБВ, "Движение 21","Българска пролет" и други политически и неправителствени формати. На конференцията присъстваха Евродепутатът Цветелина Пенкова и зам.-председателят на парламентарната група на „БСП за България” Георги Свиленски, които апелираха социалистите да бъдат единни за да постигнат победа и показаха своето възхищение към кандидат-кмета Весела Лечева.
Областният председател на партията Петко Тюфекчиев обобщи проблемите, по които е работено по време на мандата, като акцентира върху придържане на групата към лоялни принципи.
Местните социалисти са предложили за кметския пост да участват още областният председател на партията Петко Тюфекчиев, председателят на общинския партиен съвет Стефан Антонов, настоящият съветник Стоян Витанов, депутатът Валентин Ламбев и Мариана Бояджиева, която беше лидер на търновската структура на БСП и народен представител в 43-ия парламент. Петимата обаче са си направили отвод. Някой от тях влизат в битката за Общински съветници, като първите 7 места в листата заемат: Петко Тюфекчиев, Стефан Антонов,Стоян Витанов, Валерия Дончева, Красимир Каракоцев, Димитър Чолаков и Михаил Михалев. БСП издига и кандидати за всичките кметства в общината, с изключение на селата Водолей и Шемшево.


Соня Симеонова
7 Септември 2019 | 13:53
Тагове: Весела Лечева, кандидат, кмет, Велико Търново, избори, БСП

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook