По- голяма част от автобусите на градския транспорт са без климатици
Голяма част от автобусите по градските линии на В. Търново не разполагат с климатици или не работят, сигнализираха граждани. Всяка година те се оплакват от високите температури и липсата на кислород в обществения транспорт, но промяна все още не е настъпила.
Високите температури през последните дни се превърнаха в кошмар за част от хората, заради автобусите на градският транспорт, чиито климатици или липсват, или не работят.
Според някой от пътниците, шофьорите правят икономии, като не пускат охладителната система. Въпреки дискомфорта, който се създава Стоян Николов има оправдателно обяснение.
Шофьори твърдят, че някой от автобусите не разполагат с климатици и такива ще бъдат поставени догодина. Управителката на една от превозваческите фирми ни увери, че всички автобуси са изрядни и разполагат с климатици, но заради високите температури не можели да охладят.
По закон, общината трябва да глобява превозвачите при некачествена услуга, каквато се явява липсващият или неработещ климатик, но наличен в превозното средство. Инж. Галина Маринова от Общината каза, че климатикът не бил задължителен по договор и от тая гледна точка, автобусите отговарят на условията. Друг е въпросът до колко наличните климатици са годни за експлоатация и се използват по предназначение.


Соня Симеонова
4 Септември 2019 | 18:23
Тагове: автобуси, климатик, жега, шофьори

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook