Закриха кампанията „Помощник на библиотекаря“ в читалище „Надежда“
Закриха кампанията „Помощник на библиотекаря“ в читалище „Надежда“. Кампанията стартира за трета поредна година и с всяка изминала година набира все по голям интерес от страна на учениците. Тази година в рамките й се включват 27 ученици от различни класове и училища.
Кампанията „Помощник на библиотекаря“ стартира през 2017 година по идея на библиотекаря Бисера Дживодерова. Тогава идеята е насочена към учениците и това те да се запознаят с дейността на съвременния библиотекар. В последствие идеята се развива в организацията на различни работилници и допълнителни дейности.
В кампанията тази година участие вземат 27 ученици от различни училища в града.
Освен тях, тази година и студенти изявяват желание да се включат със своята помощ.
Посещавайки за няколко часа седмично библиотеката, учениците се запознават с ежедневната работа на библиотекаря и се научават на много неща, споделя Ивелина.
В библиотеката малките читатели се срещат и с различните поколения, запознават се с нови хора и създават приятелства. Мартина вече две години посещава библиотеката на читалище „Надежда“ в рамките на кампанията. За нея научава от своя приятелка.
Тя е категорична, че следващото лято отново ще се включи в кампанията „Помощник на библиотекаря“.
Всички млади библиотекари, които това лято станаха част от кампанията, получиха грамоти, а най-активните от тях през лятото, получиха и книжка.


Вяра Димова
4 Септември 2019 | 18:15
Тагове: помощник, библиотекар, помощ, книги, кампания

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook