Тънем в боклуци
Купища боклуци извън контейнерите стоят с месеци непочистени във великотърновските квартали. Служителите на чистотата изхвърлят само съдържанието на контейнерите, но не и това, което е извън тях. Така във всички квартали на града са се образували микро сметища, алармираха притеснени граждани. От общината ни информираха, че от следващата година подготвят обществена поръчка за едрогабаритни отпадъци.
Остатъци от телевизори, матраци, фотьойли и тоалетни чинии са само част от боклуците, които превръщат местата около контейнерите в импровизирани оказиони за вехтории на открито.
Оказва се, че проблемът не е защото контейнерите са претъпкани, а защото великотърновци безнаказано си изхвърлят непотребните вещи около тях. Допълнително клошарите оставят отпадъците в пълен безпорядък.
По договор строителните отпадъци не се извозват от концесионера на боклука , а се извозват с отделен превоз от Общината.
През последните три години проблемът с едрите отпадъци става все по-голям. Вече е във всички квартали на града, каза началникът на отдел Екология към Общината-Зорница Кънчева.
До края на месеца ще бъдат разположени контейнери за текстил и обувки, а от другата година общината ще стартира обществена поръчка за контейнери за мебели и строителни отпадъци, допълни още Кънчева.
От общината апелират към гражданите да не изхвърлят непотребните си вещи около контейнерите и да сигнализират при нередности на телефон 619- 502 или на телефон: 112, защото без свидетел, който е готов да се подпише на акт няма как да бъде съставен такъв.


Соня Симеонова
2 Септември 2019 | 18:03
Тагове: боклуци, отпадъци, контейнери

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook