Личен автомобил или обществен транспорт?
С натоварения трафик и времето за пътуване се увеличава. Голяма част от жителите на Велико Търново предпочитат обществения транспорт пред личния автомобил. Но както предимства, той има и своите недостатъци.
Обществен транспорт за ходене на работа, в училище, в университета или просто на пазар, използват голяма част от хората.
Но както предимства, обществения транспорт си има и недостатъци. Липсата на климатик през топлите дни е едно от нещата, срещу, което много от хората недоволстват.
Мехмед също ползва често обществения транспорт. По думите му обаче той не е удобен за хора в инвалидни колички или майки с колички.
Личният автомобил също има предимства. В него е комфортно и бързо. Не всички обаче разчитат на обществен транспорт и личен автомобил. Радослав е на 69 години и извървява всеки ден около 10 километра пеша. Но все пак, когато му се наложи да пътува, предпочита личния автомобил, заради по-малкия разход.
Друга алтернатива на хората в града е карането на велосипед. За този вариант обаче са нужни добре изградени велоалеи, които във Велико Търново са рядкост.


Вяра Димова
2 Септември 2019 | 17:58
Тагове: автобус, трафик, транспорт, автомобил, коли

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook