Венерическите заболявания зачестяват през последните години
Статистиката показва, че в България болните от венерически болести са се увеличили през последните години, а възрастовата граница на заразяващите се спада. Най-често засегнати са младите хора. Лечението на тези болести обикновено не протича дълго, но те често се повтарят.
Често срещани днес се оказват венерическите болести. А те от своя страна са много и различни.
Причините венерическите заболявания да зачестяват през последните години са много. Едни от тях според специалистите са различното време и неинформираността. Оказва се, че най-засегнати са младите хора. Лечението на тези болести обикновено не протича дълго, но често се повтарят.
По думите на д-р Богданов днес здравната култура на българина е намаляла. Има и промени в цялата здравна система, които все повече затрудняват достъпа до специалисти и до лекари въобще. Днес все по-малко хора са отговорни към своето здраве. Една от причините е финансовия характер на българина.
Самолечението може и да помогне в някои случаи, но в други може и да влоши здравословното състояние и да доведе до сериозни последици. Д-р Богданов съветва пациентите да обръщат по-голямо внимание на своето здраве.


Вяра Димова
30 Август 2019 | 17:19
Тагове: венерически заболявания, лечение, здраве, здравна култура

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook