Доверяват ли се хората на туроператори за организиране на своята почивка?
Все повече българи се доверяват на туроператори за организиране на своята почивка. Броят на пътувалите българи през второто тримесечие на 2019 година е нараснал с около 12% спрямо същия период на предходната 2018 година, показва статистиката. Стават ли все по изискващи българите относно почивките си и каква е ролята на туроператора, вижте в следващия репортаж.
В страната до услуги на туроператори прибягват сравнително по-малко хора в сравнение с чужбина, но се забелязва, че все повече българи организират почивката си през туроператор. Иначе общият брой на пътувалите българи през второто тримесечие на 2019 година е нараснал с около 12% спрямо същия период на предходната 2018 година.
Почивката на българите често преминава в южните ни съседки. Една от бариерите обаче е езикът. Съдействието, което получава един клиент от туристическата фирма е и осигуряването на комуникация на един език.
Много различни са хората по отношение на изисквания и нагласи относно почивката си, коментира Детелин. Той залага на сигурни и проверени хотели в своята работа. По думите му често клиентите идват с определен бюджет, а работата на туроператора е да предложи най-изгодния и добър вариант за неговата почивка.
Един от начините, по който може да се провери дали една туристическа агенция е коректна е да се направи справка в Регистъра на регистрираните туроператори и туристически агенти.


Вяра Димова
23 Август 2019 | 16:02
Тагове: почивки, ваканция, туроператори, туризъм

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook