Все по-голям интерес към почивките през септември
Почивките през месец септември са предпочитани от хората. Причините за това са, че са по-евтини и доста по-достъпни за българския пазар. Предпочитани си остават дестинациите Гърция и Турция. Албания също се оказва привлекателна тази година. Масово почиващите отделят около седмица за своята ваканция.
Едни от най-предпочитаните дестинации за почивка на българите си остават нашите съседки. Причината е, че българският пазар предлага високи цени за хотелите, което ограничава не малка част от хората да изберат именно Гърция и Турция.
Ранните записвания за почивките в чужбина започват около година по-рано, в сравнение с почивките в България. Тази година се наблюдава отлив на туристи на българското Черноморие. А причината за ранните записвания в чужбина е, че цените са по-ниски, заради отстъпките.
Турският ол инклузив е един от най-добрите в момента на пазара, затова е и предпочитана повече тази дестинация. По думите на Детелин Монов винаги се намират и хора обаче, които да организират почивката си в последният момент.
Масово се предпочита организираният транспорт за почивка пред собствения такъв. Поради доброто обслужване и отстъпките голяма част от хората повтарят почивката си и през следващата година. А септември се оказва един от месеците, в които хората най-активно почиват, заедно с май и юни.


Вяра Димова
22 Август 2019 | 17:01
Тагове: почивка, ваканция, септември

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook