Доц. Милен Михов представи новото общинско ръководство на партията във Велико Търново
Народният представител от ВМРО доц. Милен Михов днес представи новото общинско ръководство на партията във Велико Търново. Николай Цонев е избран за заместник-председател на Областния комитет. Евгени Коев е избран за председател на общинската организация на ВМРО. Народният представител от ВМРО направи и отчет за свършеното през поредния парламентарен сезон.
Доц. Милен Михов e номиниран за кандидат-кмет на Велико Търново, както и още две номинации са за зам.- областният управител Ивета Кабакчиева и Евгени Коев.
И през този сезон доц. Михов зае няколко поста в постоянните комисии в Народното събрание.
Парламентарната дейност на доц. Михов се изразява и в авторство и съавторство на 13 закона за изменение и допълнение на действащите закони, 8 предложения между първо и второ четене и четири проекта за решение. Едно, от които е предложението за обявяване на Велико Търново за духовна и историческа столица. Взема активно участие в изработването на промените в закона за оръжията, боеприпасите и взривните вещества.
В последната седмица ВМРО вкарват и закон, свързан с училищните земи. С него се цели въвеждането на мораториум за придобиването на училищни земи, така както съществува този мораториум по отношение на общинската и държавната собственост в земеделието.
Тя ще се предоставя на българи по произход, живеещи извън границите на България. Картата ще дава право за трайно пребиваване в България, но няма да има силата на лична карта и няма да дава възможност за пътуване в Европейския съюз. Във Великотърновска област от ВМРО ще издигнат свои кандидати за кметове в Златарица, Велико Търново и Горна Оряховица.


Вяра Димова
20 Август 2019 | 16:37
Тагове: ВМРО, Милен Михов, депутат, кмет, кандидат

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook