Ниска мрежа и липса на осветление тревожат собственици на домашни любимци в кучешката клетка в парк „Дружба“
Мрежата, разделяща кучешката клетка в парк „Дружба“ е увиснала и е прекалено ниска. Това създава предпоставка нараняване на пуснатите в нея кучета, сигнализираха граждани на старата столица. Голяма част от тях са на мнение и, че не трябва да има ограничения в часовете за разхождане на домашните любимци в кучешките клетки.
Преградата между двете кучешки клетки в парк „Дружба“ не е достатъчно добре обособена, според граждани. Идеята е да има две клетки, за да бъдат разделени кучетата, за да не могат да се наранят.
Разделящата двете клетки преграда е и доста увиснала.
Освен това в кучешката клетка в парк „Дружба“ липсва осветление и много собственици избягват да разхождат кучетата си през тъмната част от денонощието.
Част от промените заложени в наредбата за овладяване на популацията на безстопанствените кучета и регламентиране на правилата за отглеждане на домашните любимци на територията на общината предвиждат да бъдат регламентирани часовете за разходка на животните в специално обособените кучешки ограждения. А такива има в парковете „Дружба“ и „Колю Фичето''. Според новите правила се забранява разхождането на кучета в кучешките клетки от 22:00 до 07:00 и от 14:00 до 16:00 часа. Според хората обаче това е напълно излишно.
Според Маргарита много от хората разхождат кучетата си именно вечер или рано сутрин. Една от причините е работното време на хората, а другата е избягването на слънчевите лъчи през горещата част на деня.


Вяра Димова
20 Август 2019 | 15:31
Тагове: кучета, домашни любимци, кучешка клетка

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook