13 британски студенти на стаж в социални домове във Велико Търново
Приключи обучението във великотърновският университет и на втората група британски студенти, изучаващи психология. За трета поредна година великотърновският университет бе домакин на европейска стажантска програма, която обхваща студенти от няколко държави. Освен теоретичните занимания студентите имаха възможността да натрупат и практически опит от социалните институции на територията на Велико Търново. Младите хора избрали България, тъй като в родината им е почти невъзможно да бъдат включени в стаж по специалността.
Освен лекциите по психология студентите реализираха стажът си в социални домове за деца и възрастни хора на територията на В.Търново.
Основната цел на програмата е обмяна на опит, а резултатите са положителни за студентите, които са впечатлени не само от България а и от топлото посрещане и от високото качество на социалните услуги.
Идеята за стаж на английски студенти у нас, е на младата русенка Мирела Великова, която учи в Лондон. Тя разказва, че още в началото срещнала огромни трудности да организира своя стаж на Острова, затова решила да помага на студенти като взаимствала програма от Шри Ланка.


Соня Симеонова
9 Август 2019 | 17:18
Тагове: британски, студенти, стаж, опит, институции

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook