Адвокати дават безплатна правна помощ за социално слаби
Млади адвокати от В.Търново дават безплатна правна помощ на социално слаби хора и хора в неравностойно положение. Услугата е напълно безплатна, но хората, които искат да се възползват от нея трябва да предоставят документи за социален статус. Центърът е отворен за посетители всеки вторник и четвъртък.
20 млади адвокати са избрали да работят безплатно в център за консултиране на социално слаби и хора в неравностойно положение. Работата приели като своя кауза и благородна мисия.
От безплатната помощ може да се възползва всеки, който няма възможност да си наеме адвокат. Нуждаещият се предоставя данните си и се прави проверка, удостоверяваща, че търсещият помощ е социално слаб.
Консултантите изготвят също жалби, молби и документи за съответни институции. Не рядко са случаите при които се завеждат и дела. Казусите, при които социално слаби търсят правна помощ, са свързани най-вече със семейното право.
Ръководителят на центъра- адвокат Петрова каза още, че правовата грижа по отношение на социално уязвимите групи трябва да се превърне в държавна политика осигурявайки им защита и законни интереси.


Соня Симеонова
8 Август 2019 | 17:27
Тагове: адвокати, безплатна, правна, помощ, социално, слаби

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook