Десетки майки се включиха в лятната среща на открито за отбелязване на Световната седмица на кърменето
Десетки майки се включиха в традиционната лятна среща на открито за отбелязване на Световната седмица на кърменето. Тази година тя се проведе в парк "Дружба" и е под мотото "Подкрепете родителите". Младите майки, заедно със своите деца, се включиха в образователния празник отговаряйки на въпроси, свързани с митовете за кърменето и споделиха своя опит с други хора.
Седмицата на кърменето се провежда за 11-та година. И с всеки път майките, които се включват се увеличават.
Основната идея на лятната среща е младите и бъдещи майки да бъдат запознати с ползите от кърменето и да узнаят кои общоизвестни факти не са верни. Така майки и специалисти на открито в парк "Дружба" коментираха различни митове, свързани с кърменето. Много са ползите от кърменето както за майката, така и за бебето, коментират специалисти.
Една от младите майки на лятната среща бе и Биляна, заедно със своето първо бебе. Според нея кърменето е най-естественото нещо, което една майка може да даде на своето бебе. Тя е професионален модел и е на мнение, че кърменето се отразява добре дори на тялото на една жена.
В следващите дни младите майки ще споделят опит, а специалистите ще ги учат как да преодоляват трудностите и да отглеждат здрави деца.


Вяра Димова
2 Август 2019 | 17:47
Тагове: кърмене, майки, деца, хранене, здраве

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook