Все повече родители провокират децата си да посещават библиотеката
Все повече родители провокират децата си да посещават библиотеката. Така те прекарват повече време с тях и общувайки с книгата, изтънялата връзка между поколенията се възстановява. Освен, че обогатяват своите познания, те завързват и нови приятелства.
Книгата е обединител на различните поколения. В това е категорична Ивелина, библиотекар в местно читалище. Според нея атмосферата в библиотеката кара читателя да се чувства свободен със своите различни интереси и да ги споделя без да срещне негативен коментар, което често се случва извън библиотеката.
Малките читатели търсят се все по-различна литература. Повечето от учениците предпочитат литература извън зададената им в летните списъци. По думите на Ивелина литературата по учебна програма не носи емоцията, която обикновено те получават при четене на нещо различно.
Предпочитана е и чуждата литература.
Много от децата, посещаващи библиотеката на читалище "Надежда" предпочитат именно читалнята, като място за четене. Особено през летните месеци, когато разполагат с повече свободно време.


Вяра Димова
1 Август 2019 | 16:29
Тагове: библиотека, читалня, книги, деца, четене

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook