Пресичаме ли неправомерно?
Произшествията на пешеходни пътеки у нас зачестяват. Голяма част от хората във Велико Търново споделят, че не винаги шофьорите спират на пешеходните пътеки в града, когато пешеходецът вече е на пътното платно. Други пък споделят, че част от хората все още неправомерно пресичат там, където пешеходните пътеки вече са премахнати.
Пешеходци са на мнение, че често се случва шофьори да не спират на пешеходната пътека, когато отстрани има човек, дори когато той вече е стъпил на пътното платно.
Повечето от хората споделят, че вместо колите да изчакват пешеходците се случва точно обратното.
Анкетата показва, че не веднъж хората са ставали свидетели на инциденти на пешеходните пътеки, а някои от тях са били и потърпевши.
Много често пешеходците предизвикват инциденти с това, че не пресичат на определените за това места в града. Обясняват това с ежедневното бързане. Забелязва се и често пресичане на вече премахнати пешеходни пътеки, а това хората си обясняват със създадения навик.
Глобата за неправилно пресичане е до 50 лева.
Хората са на мнение, че проблемите не са само с пешеходните пътеки в града, а и с неспазването на пътните знаци. А отговорността се прехвърля на различни институции. Така виновни няма.


Вяра Димова
31 Юли 2019 | 18:04
Тагове: пешеходци, пешеходни пътеки, пресичане, знаци

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook