Процедурата по масовото уволнение на 70 шивачки от цех във Велико Търново е спазена
Процедурата по масовото уволнение на 70 шивачки от цех във Велико Търново, за която Инспекцията по труда бе уведомена през миналия месец е спазена. Това съобщи директорът на Дирекция "Инспекция по труда" инж. Невена Стефанова. Сега предстои проверка дали дължимите заплати ще бъдат изплатени в срок, който според закона е един месец. Резултатите ще са ясни най-рано през месец септември.
262 броя са констатираните нарушения от Дирекция "Инспекция по труда" през юли. Дирекция „Инспекция по труда“ град Велико Търново е проверила 66 броя предприятия във всички отрасли на икономиката, от тях проверени за първи път 9.
В резултат на извършените проверки и с цел отстраняване на констатираните нарушения са дадени задължителни за изпълнение предписания общо на брой 255. Съставените актове за установяване на административни нарушения през месец юли 2019 година са 16, като два от тях са за работа без писмен трудов договор.
От Дирекция "Бюро по труда" отчитат спад на безработицата за месец юни спрямо предходния месец със 123 души или 7,4%. Регистрираните заети лица, желаещи да сменят работата си са 55, а регистрираните търсещи работа лица придобили право на пенсия – 22 лица. Регистрираните безработни жени са 880 или близо 57%. Отчита се спад със 70 спрямо месец май 2019. От тях 34 % са на възраст над 50 години, а 37,5 % са без квалификация.


Вяра Димова
30 Юли 2019 | 17:04
Тагове: работа, работници, работодатели, фирми, инспекция

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook