Лято в библиотеката
Ученици и това лято са избрали да помагат в библиотеката на читалище "Надежда 1869". Инициативата „Помощник на библиотекаря” се реализира през лятото в читалищната библиотека за трета поредна година. Децата учат как се подреждат книгите, кои са основните раздели в библиотеката, правят езикови упражнения, театър на маса, пишат съчинения и изработват разделители за книги.
Идеята за програмата идва преди 3 години от един от библиотекарите в читалище „Надежда 1869“ - Бисера Дживодерова. От тогава интереса на децата нараства и те вече наброяват 25. Разделени са в две групи- деца, завършили 4-ти клас и деца, завършили 7-ми клас.
учениците, които се включват в програмата още в самото начало на създаването й, дотолкова харесват работата в библиотеката, че започват да идват не само през ваканцията, но и през учебната година, споделя Бисера. А дейностите, с които се занимават са разнообразни. Най-интересен за тях обаче се оказва театъра на маса.
Учениците могат да посещават библиотеката в свободното си време когато и колкото желаят.
В читалнята на библиотеката срещаме Мартина, Тереза, Александра, Нермин, Християн и Даниела, които са част от програмата. Някои от тях от самото начало, а други от това лято. По думите им библиотеката не е място само за четене, тя е и начин за нови и интересни запознанства.
Някои от тях са на мнение, че един ден биха се занимавали с дейността на библиотекаря.
В програмата продължава до средата на месец септември, а ограничения в желаещите ученици да се включат няма.


Вяра Димова
29 Юли 2019 | 16:55
Тагове: библиотека, деца, читатели, лято

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook