Над 160 офицера и 30 сержанти от НВУ "Васил Левски" завършиха официално първия етап на военното си обучение
Първи офицерски пагони получиха курсантите от 141-ви випуск "Княз Александър І" на НВУ “Васил Левски”. Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов лично връчи първите офицерски пагони и дипломите на курсантите отличници. Церемонията се състоя в центъра на града пред погледа на военнослужещи, граждани и родители.
141-ви випуск включва над 160 офицери и 30 сержанти. Това е най-големият брой офицери, вливащ се в редовете на въоръжените сили за близо 20 години назад, подчерта ген. Пламен Богданов. Той им пожела здраве, успешна кариера, както и да служат съвестно в името на страната.
Министърът на отбраната Красимир Каракачанов също приветства младите офицери и подчерта в своето изказване важността на личността на българския държавник Княз Александър Батемберг, на когото тазгодишният випуск носи името.
След като официалните дипломи бяха раздадени, последва и връчване на награди – за първенеца на випуска лейтенант Иван Пърчев.
За постижения и заслуги по време на обучението инициативният комитет "Ген. Сава Муткуров" даде приз на Михаeл Павлов, който също е сред първенците на випуска.
Последва благослов, отслужен от великотърновския митрополит Григорий. Официалната церемония приключи с изпращане на завършващите и изпълнение на химна им.


Вяра Димова
26 Юли 2019 | 18:24
Тагове: НВУ, курсанти, завършване, церемония

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook