Даниел Панов: "Поетапно ще се отпускат средства за улиците останали извън обхвата на проект "Привлекателна и съхранена автентична градска среда"
Поетапно ще се отпускат средства за улиците останали извън обхвата на проект "Привлекателна и съхранена автентична градска среда", това каза кметът Даниел Панов на днешната сесия на Общинският съвет във Велико Търново. Градоначалникът допълни, че Община Велико Търново планира подобряване на отводнителната система на града с реализацията на проекта за втори воден цикъл.Даниел Панов поясни още, че нов колектор ще бъде изграден и под булевард "България", чието преасфалтиране е част от одобрения по оперативна програма "Региони в растеж" проект за интегриран градски транспорт. Това също ще подобри отводняването и ще ограничи събирането на вода в централната част на града при обилни дъждове.
На днешната сесия на местния парламент общинската съветничка Валерия Дончева отправи няколко питания към кмета Даниел Панов свързани с инфраструктурата в града.
Планува ли се да бъдат подменени тези капаци попита още общинската съветничка.
Дончева показа снимков материал от наводненията по улиците след всеки обилен дъжд.
На въпроса ще бъде ли изграден подход към гаражите на жителите от ул. "Димитър Рашев" №20, кметът отговори, че няма начин освен хората да ползват пространството от южната страна на блока. Отправено бе и питане за улиците останали извън обхвата на проект "Привлекателна и съхранена автентична градска среда", за които от общината твърдят, че няма средства.
Дончева пита и по какъв точно принцип са избрани улиците, които са ремонтирани и защо улиците в най-тежко състояние са пренебрегнати.
Панов отговори, че е направил искане за средства за ремонт и на останалите улици, но все още не са отпуснати.
Относно замърсяването на въздуха във Велико Търново кметът Даниел Панов каза, че общината е поставила в кв. "Бузлуджа" пункт за контрол на качеството на въздуха, който ще измерва праховите частици. А до края на годината Община Велико Търново ще кандидатства по проект за подобряване на качеството на въздуха. Проекта предвижда да бъдат обхванати 2000 домакинства, които се отопляват на твърдо гориво. Част от тях ще получат нови инсталации, а останалите – филтри за комините си.
Кметът Даниел Панов допълни, че във Велико Търново няма безработица и не е съгласен с тиражираната масово тенденция, че младите хора напускат града.Утвърждаването на старата столица като притегателен център за живот, работа и развитие на младите хора е един от основните приоритети на общинската администрация.


Соня Симеонова
25 Юли 2019 | 18:42
Тагове: общинска сесия, въпроси, улици, шахти, гаражи

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook