Първи офицерски пагони ще получат курсантите от 141-ви випуск „Княз Александър І“ на НВУ
Първи офицерски пагони ще получат курсантите от 141-ви випуск "Княз Александър І" на НВУ. Във випуска завършват 136 курсанти, обучавани по 18 военни специализации. Ритуалът ще се състои на 26 юли 2019 г. пред Музикално-драматичен театър "Константин Кисимов" във Велико Търново. На първенците и отличниците на випуска ще бъдат връчени награди.
Тази година за първи път НВУ "Васил Левски" проведе ранен прием през април. На този прием са приети 52% от курсантите.
Във връзка с това се планира допълнителен прием за курсанти през месец септември. Датите ще бъдат обявени в сайта на НВУ. Едновременно с приема на курсанти протече и приема на студенти за бакалавър. До момента след второ класиране са приети 150. Остават свободни още 65 места. Предстои и записване на кандидатите за обучение в образователна квалификационна степен Магистър.
На 26 юли 2019 г. пред Музикално-драматичния театър "Константин Кисимов" във Велико Търново ще се проведе церемонията по присвояване на първо офицерско звание на курсантите и връчване на свидетелствата на кадетите от 141-ви випуск "Княз Александър I". Завършват 136 курсанти, обучавани по 18 военни специализации. На тях ще им бъде присвоено първо офицерско звание "лейтенант" и ще получат образователно-квалификационна степен "бакалавър" по военна и гражданска специалност.
39 кадети са випускниците от Професионалния сержантски колеж, които ще получат свидетелства за професионална квалификация. Те са обучавани в секция "Сухопътни войски" във Велико Търново и в секция "Военновъздушни сили" в Долна Митрополия. Първенец на випуска е младши сержант Димитър Андонов, специалност "Командване на войскови единици до взвод. Първенец на секция "Сухопътни войски" е младши сержант Диана Бонева, специалност "Експлоатация и ремонт на инженерна, химическа и специална техника", а на секция "Военновъздушни сили" - младши сержант Мая Димитрова, специалност "Експлоатация и ремонт на авиационна и навигационна техника".


Вяра Димова
25 Юли 2019 | 18:31
Тагове: НВУ, прием, курсанти

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook