Нов модел електрически автобус представиха във Велико Търново
Нов модел малогабаритен електрически автобус бе тестван по улиците на Велико Търново, а специална локация в маршрута му бе квартал "Варуша". Кметът Даниел Панов, експерти от общинската администрация тестваха как се представя возилото в реални условия из града. Електрическият автобус се справи без проблем с маневрирането в старинния жилищен район.
Автобусът е изключително икономичен, оборудван е с рамка, която позволява лесния достъп до автобуса за колички. А броят на местата в него са 22.
Автобусът е подходящ за средно-големи населени места с по тесни улици. А стойността му е 200 хиляди евро.
Кметът напомни, че предстои и следващият голям проект, който е с конгресния център в Старото военно училище. Вече има одобрен архитект, който е разработил конгресния център. Идеята е той да побира около 1500 човека. По думите на кмета предвижването от хотелите, повечето от които са в стария град е да бъде с транспорт електробуси, които да правят трансферите от хотела до конгресния център и от конгресния център до хотелите.
Той подчерта, че в други проекти и програми общината да участва с повече електромобили, като най-важното е да се намалят вредните емисии и чистотата на въздуха да бъде по-добра.


Вяра Димова
25 Юли 2019 | 18:28
Тагове: електробус, транспорт, град

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook