Търсят се жилища предимно в кварталите “Картала” и “Колю Фичето” във Велико Търново
Търсят се жилища предимно в кварталите “Картала” и “Колю Фичето” във Велико Търново. Причината за това е новото строителство, което се оказва примамливо за повечето купувачи. Клиенти са предимно българи, които живеят в чужбина и инвестират в имоти, жители на по-малките общини, които се заселват в старата столица, заради работата, и млади семейства.
Нивото на търсене на апартаменти най-вече във Велико Търново е нормално за пазара. Не се наблюдава свръх търсене, което принципно е характерно за този период от годината.
Във Велико Търново новото строителство върви с доста голям ръст. Тази година ще излязат голям брой завършени сгради, на които ще им бъде издадено разрешение за ползване.
Причината за това е ниската цена. При купуване на зелено, цената е по-ниска от реалната, когато има разрешение за ползване. Локацията на апартаментите винаги е била основен фактор при търсенето на жилище. Във Велико Търново, предпочитани обаче са кварталите „Колю Фичето“ и „Картала“, въпреки че не са в центъра на града.
Наблюдава се и повишаване на цените на новото строителство, но това не спира интереса към на клиентите към този тип сделки.
При старото строителство цените се задържат сравнително еднакви през последните години.


Вяра Димова
23 Юли 2019 | 18:11
Тагове: имоти, жилища, Картала, строителство

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook