Носителят на „Грами“ Кристиан Тумалан посети В.Търново
Световно-известният джаз и салса изпълнител Кристиан Тумалан посети В.Търново. Тумалан е собственик на звукозаписна компания в Калифорния и е носител на престижната награда“Грами“. Това е първото му посещение в България, но обещава да не е последното. Вижте повече. Кристиан Тумалан започва да свири на пиано още от малък. Той е роден в Мексико, но вижда развитие на своя талант единствено в страната на неограничените възможности. В първите години от съзнателния си живот, решава да се засели в Калифорния. С течение на времето успява да се докаже, дори създава група, която също в началото не се възприема.
Признателността за салса изпълненията идва през 2013 г., когато печели престижната награда“Грами“. Тумалан не скрива изненадата си, че латиноамериканският стил салса, който той изпълнява е толкова популярен в България.
Воден от любовта към приятелката си, която е българка, Кристиан за първи път посещава България. Високо оценява гостоприемството и топлотата на българския народ, който му напомня на неговия роден град.
Кристиан Тумалан обеща в най-скоро време да доведе групата си, за да споделят тяхната музика с българите.


Соня Симеонова
19 Юли 2019 | 19:16
Тагове: Кристиан Турмалан, Грами, джаз, салса

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook