С 11 милиона лева обновиха Старата част на В.Търново
Приключи най-мащабният проект на Община В.Търново за обновяване на Старата градска част. В рамките на проекта бе извършена реконструкция и рехабилитация на улици, пешеходни алеи и тротоари. Включено бе и улично озеленяване, енергоспестяващо улично осветление и достъпна среда. Гаранционният срок на извършените дейности е 5 години.
Проекта „Привлекателна и съхранена автентична среда „ стартира през януари 2017г., но бе прекъсван няколко пъти заради поставяне на нови водопроводи под улиците. В периметъра на дейностите бе извършен ремонт и рехабилитация на 38 улици от които „Независимост“,“Стефан Стамболов“,“Иван Вазов“, „Никола Пиколо“ и други. С напълно нов облик са Самоводска чаршия и кв. Варуша. Общата стойност на инвестицията е малко над 11 милиона лв.
В рамките на проекта бе обновено междублоковото пространство в ж.к. „Чолаковци“ и рехабилитирана алейната връзка между квартала и жилищен комплекс „Бузлуджа“. Извършени са дейности по изграждане, реконструкция и рехабилитация на пешеходни алеи и тротоари, поставяне на указателни знаци и елементи на градското обзавеждане. Последното, което е извършено са панорамните площадките.
В отговор на непрекъснато увеличаващия се туристопоток и с оглед облекчаване на градския трафик,бе извършена реконструкция на обществения паркинг на ул. „Крайбрежна“ чрез подмяна на съществуващата асфалтова настилка, ново осветление, благоустройство и озеленяване. Приложено бе ново проектно решение за паркиране и организация на движението. Освен това се обособиха паркоместа за коли и автобуси, както и места за паркиране на инвалиди.
По отношение на обществената тоалетна, включена в обхвата на проекта, на същата бе извършен основен ремонт.


Соня Симеонова
15 Юли 2019 | 18:31
Тагове: проект, стара, част, улици, настилки, площадки, ремонт

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook