197 проекта са реализирани в областта към края на юни
197 проекта са реализирани в областта към края на месец юни. Тяхната стойност възлиза на 187 млн. лева. Това съобщиха от Областния информационен център. Парите се осигуряват по различни оперативни програми. Най-много средства са по и Оперативна програма „Иновации и конкурентноспособност“ - 63 фирми и Оперативна програма „Региони в растеж“. В момента има отворена процедура по ОП „Околна среда“ за изпълнение на демонстрационни проекти за управление на отпадъци. По нея може да се кандидатства до 26-ти август тази година.
Предстоят и процедури по приоритетна ос „Натура 2000“, както и по „Биоразнообразие“. Отворена е и процедура за туристически атракции по ОП „Региони в растеж“.
По ОП „Развитие на човешките ресурси“ предстоят повече процедури. До края на годината се очаква да бъдат отворени още над 15 процедури по основните оперативни програми.

За периода екипа на ОИЦ е участвал в 6 различни събития и инициативи. Оказано е и логистично и организационно съдействие на други събития.
Експертите от Областния информационен център във Велико Търново отчитат по-голям интерес към проектите от страна на гражданите.


Вяра Димова
9 Юли 2019 | 17:22
Тагове: проекти, информационен, център, процедури, оперативни, програми

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook