Трябва ли да се увеличат задължителните часове на кандидат-шофьорите?
Поскъпване на шофьорските курсове се очаква у нас зарази увеличение на часовете за кормуване на бъдещите шофьори. Според бизнеса курсовете ще поскъпнат с около 300 лева. Предвижда и въвеждането на симулатор за практическите занятия на кандидат-водачите. За част от инструкторите обаче симулаторите не са добра идея и се заканват, че ако бъдат принудени да ги купуват, ще започнат протестни действия.
Практическите часове на кандидат-шофьорите в момента включват 32 часа, а теоретичните 40 часа.
Промените за увеличаването на задължителните часове по кормуване за бъдещите шофьори да се увеличат от 31 на 45 са на Министерството на образованието.
Целта на увеличаването на часовете е да се гарантира по-добро обучение на бъдещите шофьори и по-малко инциденти на пътя. Според оценки на бизнеса това вероятно ще доведе до поскъпване на обучението с 300 лева.
На следващ етап се предвижда и въвеждането на симулатор за практическите занятия на кандидат-водачите. Според Петър Гечев симулаторите имат както положителна, така и отрицателна страна.
В сряда ще бъде гласувано задължителните часове по кормуване за бъдещите шофьори да се увеличат от 31 на 45. Реалната промяна ще се случи от края на август или в началото на септември, когато ще се промени и цената на курса.


Вяра Димова
9 Юли 2019 | 17:20
Тагове: автоинстуктор, симулатор, курс, цена, водачи

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook