Българинът търка все повече билети
Българите все повече разчитат да спечелят от билети от лотарията, отколкото да заработят от заплата. Така приходите от хазарт в държавния бюджет нарастват с над 10%. През изминалата година платените такси за организиране на хазартни игри са за 157 млн. лв, пише в отчета за изпълнение на бюджета на Министерството на финансите. Това е с 13.7% повече спрямо 2017 г., когато организаторите на хазартни игри са внесли в хазната 138 млн. лв.
Ръстът на приходите от хазарт показва, че все повече хората залагат по-големи суми в желание да спечелят. Билетчетата обещават печалби и избавление от мизерията, на скромна цена и с помощта, разбира се, на голяма доза късмет.
Риза е от хората, които не си опитват късмета чрез хазартни игри, но споделя, че все повече българи разчитат, че това е начинът за по-добър живот.
На фона на масово изкушените от хазартните игри проучването показва, че не малка част от българите смятат, че в живота се успява преди всичко с повече късмет. На работата залагат 53%.
Мнозинство от играещите хазарт, казват, че никога не са печелили сума, която смятат за значима. Най-често късметлиите печелят до 100 лв. За по-големи суми свидетелстват малцина.
Въпреки рекламите, които всекидневно представят по някой, който е спечелил солидна сума от хазартни игри, голям процент от хората не познават човек, който да е спечелил. Други пък смятат, че е невъзможно да се спечелят големи суми.


Вяра Димова
5 Юли 2019 | 16:56
Тагове: лотария, билет, хазарт, печалба

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook