Парадокс в кучешките паркове във Велико Търново
Парадокс в кучешките паркове във Велико Търново. Оказва се, че в парковете в града има маркировка, която забранява разхождането на кучета, но това не спира гражданите с домашни любимци да преминават по алеята, водеща до кучешката клетка, защото това е единствения вариант, особено когато е кално и не могат да минат по затревените площи.
Десетки жители на Велико Търново ежедневно пускат домашните си любимци в кучешката клетка в парк "Дружба". Във всички алеи в парка обаче има маркировка, забраняваща преминаването на домашните любимци. А собствениците се страхуват да преминават по друг маршрут, заради бездомните кучета около парка.
А това се оказва проблем, защото стопаните с кучета не могат да се придвижат до кучешката клетка без да преминат по алеите в парка.
За да заведе кучето в обособеното за това място и да не е в разрез с правилата, стопанинът трябва да пренесе кучето си на ръце, което собствениците на домашни любимци определят като смешно. Миладина вече е била свидетел как нейни познати са били глобени именно поради това, че минават по алеята, за да стигнат до кучешката клетка.
Оказва се обаче, че не само това е проблем за собствениците на животни. Клетките не се поддържат в нормален вид.

СХН 101 Лоранс
00:58 – 01:15 „Няма осветление, прекалено са малки, постоянно има боклуци, не се почиства достатъчно, натрошени стъкла, не се коси често“

Годишните такси за домашните любимци според хората не се влагат правилно. Няма достатъчно добри условия за кучетата и достатъчно обособени клетки във Велико Търново, в които те да бъдат разхождани. Гражданите споделят, че са сезирали съответните органи за проблемите, с които се сблъскват ежедневно.


Вяра Димова
4 Юли 2019 | 18:00
Тагове: парк, кучета, разходка, алея

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook