Вандали гърмят пиратки в химическите тоалетни
Химическите тоалетни в града са неподдържани и мръсни, сигнализираха граждани. От фирмата поддържаща тоалетните заявиха, че се почистват и дезинфекцират редовно, но недобросъвестни граждани ги замърсяват, а вандали умишлено рушат. Вижте повече в следващият репортаж.
Велико Търново е единственият град без обществени тоалетни, а проблемът е от години. Община Велико Търново вече 12 години не може да намери наемател, който да ги поддържа. Въпреки, че преди няколко години имаше желаеща немска фирма, до концесия не се стигна. Единствената алтернатива си останаха химическите тоалетни. Те обаче са мръсни и неподдържани, жалват се граждани.
От фирмата поддържаща химическите тоалетни заявиха, че недобросъвестни граждани ги ползвали неправилно. Това създавало впечатление на всеки следващ клиент, че са неподдържани.
Още по-голям проблем се оказват умишлените вандалски прояви, с които младежите се забавлявали, каза още Великов.
Владислав Великов заяви още, че тоалетните се почистват всяка седмица с препарати и се дезинфекцират както вътрешно, така и външно. Той апелира гражданите да ги ползват по предназначение и да ги поддържат чисти.


Соня Симеонова
3 Юли 2019 | 17:47
Тагове: химически тоалетни, поддръжка, фирма, вандали

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook