375-младежи от 8 града в България се обучаваха в управление на проекти
Младежи от 8 града в България и 7 в Румъния се обучаваха в управление на проекти, финансирани с европейски фондове. Обученията се провеждаха от 3 организации, които обединиха усилия и изготвиха съвместно проектно предложение, с което имаха възможността да обучават подрастващи хора. Създадена бе и уеб платформа, с която младежите да кандидатстват за работа.
Младите хора са следващото работещо поколение и е необходимо да са подготвени, за да се справят с изискванията на пазара на труда, който се характеризира с липса на квалификация на трудещите се, а образователната система не е свързана с адекватните нужди на бизнеса. Липсата на добре обучен средно квалифициран човешки ресурс е основното предизвикателство на България и Румъния. Проблемът е глобален и затова трябва да се предприемат действия за преодоляване на несъответствията.
Ученици от горните класове на средните училища от различни градове в България и Румъния се включиха в обучителните сесии, за да придобият професионални умения и междукултурни компетенции чрез общо 15 обучения.
За целта са били наети обучители с над десет години опит в управлението на проекти, сред които и психолози.
Младежите имат възможност да получат информация от уеб-базирана платформа, която може да даде на младите хора информация за институциите и организациите от допустимия регион, провеждащи стажове. Вече има 1000 работодатели и фирми, които са се регистрирали на сайта.


Соня Симеонова
3 Юли 2019 | 17:44
Тагове: младежи, обучение, проекти, работа

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook