Откриха деветата "Лятната детска полицейска академия 2019"
Над 300 деца от 20-те Центъра за работа с деца и младежи, функциониращи в малките населени места на Община Велико Търново се включиха в откриването на тазгодишната "Лятната детска полицейска академия 2019" на стадиона в град Дебелец. И тази година партньори на Община Велико Търново при провеждане на Академията са сдружение "Св. Иван Рилски", Областна дирекция на МВР Велико Търново, Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението", Сдружението на кметовете и кметските наместници и Съюза на пивоварите в България.
Деветата поредна лятна детска академия тази година е под мотото "Пазете децата на пътя". Акцент в провеждането на Академията ще бъде безопасността на пътя и здравословният начин на живот под мотото "Спортът е по-добрият начин децата да пораснат". Децата бяха подготвили богата програма.
По време на лятната детска полицейска академия децата от центровете за работа с деца и младежи в малките населени места се запознават с основни теми за безопасността на движението, трафика на хора, спазването на обществения ред и как да противодействат на агресията.
По предварителен график през летните месеци децата ще преминат практически и теоретично занятия в Центъра за превенция и спорт в село Балван. Лятната академия ще продължи до края на месец септември.


Вяра Димова
2 Юли 2019 | 18:20
Тагове: Дебелец, полицейска академия, деца, обучение

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook