Голяма част от българите не планират почивката си
По-голямата част от българите не планират ваканция през летните месеци, други са категорични, че няма да почиват, като основна причина за това посочват липсата на финансова възможност. Предпочитано ли е българското Черноморие за планиралите почивка пред чужбина, вижте в следващия материал. Малко над 2,3 милиона са пълнолетните българи, които ще почиват това лято. Над половината от тях са избрали българското Черноморие, а около 30 % са избрали чужбина.
Според изследване повечето от половината хора не планират почивка това лято. За голяма част от тях основната причина е липсата на финансова възможност. А над половината от планиращите почивка посочват Българското Черноморие като предпочитана дестинация. Приблизително една трета предпочитат да изкарат лятната си почивка в чужбина. А причината за това е все по-лошото състояние на българското Черноморие. За 16% от планиращите пък водеща опция през лятото е почивка в планината. Очаквано за планиращите да ходят в чужбина на почивка това лято най-предпочитано място са Гърция и Турция. Близостта на двете ни съседки е едно от възможните обяснения, също и предлагането на изгодни оферти, което засилва интереса на българите.
Повечето, плануващи почивка, декларират, че ще почиват със семейството си. Приблизително една трета обаче споделят, че ще отидат на почивка това лято с приятели.


Вяра Димова
28 Юни 2019 | 17:44
Тагове: почивка, море, планина, чужбина

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook