Намериха ръчна граната в двора на МОБАЛ
Намериха ръчна граната в двора на МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ във В. Търново. Районът незабавно е бил отцепен и охраняван от служители на РУ-В.Търново, до пристигането на сапьори от Националния военен университет “Васил Левски“, които я изнесоха на безопасно място.
Сигналът за гранатата е подаден още снощи, когато посетител на болницата се разхождал сред зелените площи на лечебното заведение. Той веднага подал сигнал на телефон 112 и на мястото е изпратен специализиран екип, който да охранява взривното устройство. Красимир Попов е шофьор на линейка, разказва, че не е видял боеприпаса, но за находката му разказали колеги, които били на смяна.
До пристигането на сапьорите рано тази сутрин, граната е била поставена в огражденията на кислородния генератор на болницата. Същевременно през района са преминавали линейки, коли и граждани.
Действаща ли е граната, как е попаднала в двора на МОБАЛ и представлява ли опасност за населението са въпроси, на които никой не можа да ни отговор. От полицията отказаха официално изявление, но заявиха, че по случая е образувана преписка.


Соня Симеонова
28 Юни 2019 | 17:37
Тагове: граната, МОБАЛ, болница, полиция

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook