3000 лв. дари випуск 1987 от ПМГ „Васил Друмев“ за обновяване на кабинет в училището
Пореден благотворителен акт на випуск от ПМГ „Васил Друмев“. Запалени от миналата инициатива, в която випуск от училището дари средства за ремонт на кабинет в гимназията, завършилите през 1987 година решава да направи инициатива за събирането на средства за извършване на необходими ремонти в училището. В инициативата се обединяват 26 човека, а събраната и дарена сума е 3000 лв. Обмисля се и идеята за създаване на Сдружение на всички 46 випуска от основаването на гимназията.
Със събраните средства се предвижда реновиране на кабинет в гимназията, което ще направи по лесен и удобен учебния процес на учениците.
Директорът подчерта, че за реновирането ще бъде избран кабинет в максимално не добро състояние, но тепърва ще се изясни кой.
Така събраната сума от випуска възлиза на 3393 лв. След общо събиране на випуска този месец по повод 50-годишния юбилей се събират и допълнително още 1700 лв. Дарената сума на гимназията е 3000 лева, а с останалата част випускът решава да подпомогне тяхна съученичка, която страда от множествена склероза.
Предложението на випускниците е с останалите благотворителни средства от инициативата, около 1500 лева, е да се основе клуб на възпитаниците на ПМГ „Васил Друмев“
Идеята е всички завършили гимназията да имат възможност да се включат в подобни инициативи, подпомагащи гимназията. До момента с пари дарени от бивши ученици бяха обновени кабинет по математика и лаборатория по химия.


Вяра Димова
24 Юни 2019 | 18:31
Тагове: ПМГ, дарение, кабинет, обновяване

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook