Проверяващи от ДФ “Земеделие“ откриха нефункционираща къща за гости в село Зая
Проверяващи от Държавен Фонд "Земеделие" установиха нефункционираща по предназначение къща за гости, реализирана по програма за развитие на селските райони 2007-2013г. Експертите от фонда провериха и къща за гости в с. Калайджии. След приключване на всички проверки ще бъде изготвен доклад, след което ще бъде оповестено констатирани ли са нередности.
Проверките насрочени за днес на къщи за гости изградени по европейски програми започнаха от къща в с. Зая, за която имало сигнал, че не функционира по предназначение. Проверяващите се натъкнаха на неподдържана и обрасла с трева къща, за която само табелата показва, че е изградена по програма за развитие на селските райони. В къщата не бе открит никой и тепърва ще се установяват нарушенията. Иначе собственикът е бенефициент по програмата за сума от 351 769, 90 лв. Експертите провериха и къща за гости в с. Калайджии.
Проверките продължават в още 5 къщи за гости на територията на Великотърновска, Габровска и Търговишка области.
След приключване на проверките докладът ще бъде предоставен на министър Танева в едноседмичен период, допълни още Тодоров. Управителката на къщата за гости в с. Калайджии каза, че досега не са констатирани никакви нередности в техния обект, въпреки честите проверки
Проверките на къщи за гости изградени по европейска програма започнаха още миналата седмица. Общо в цялата страна трябва да бъдат проверени 288 обекта.


Соня Симеонова
18 Юни 2019 | 18:33
Тагове: къщи, гости, проверка, нарушения

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook