Студенти от британски университети на стаж във Велико Търново
За трета поредна година Велико Търново е домакин на европейска стажантска програма. Тя обхваща студенти от няколко държави, а стажът ще се реализира в социални домове за деца и възрастни хора на територията на Великотърновска област.Програмата се осъществява с подкрепата на Община Велико Търново.
30 студенти от Англия, Ирландия, Шотландия и Уелс пристигнаха на стаж във Велико Търново. Студентите са специалност психология и следват в различни Британски университети. Те ще карат летният си стаж в социални домове за деца и възрастни хора.
Идеята за подобни стажове била взаимствана от стажантска програма в Шри Ланка, където университетите и социалните дирекции са в партньорство.
Росица Димитрова допълни, че тази година за първи път в програмата на студентите е включено и посещение в затворническото общежитие в града, тъй като за първа година в групата има студенти в специалност криминалистика. Освен работа на терен студентите ще посещават и лекции във Великотърновският университет. След приключване на стажа студентите ще получат удостоверение за стаж.


Соня Симеонова
17 Юни 2019 | 18:12
Тагове: студенти, психология, стаж, Велико Търново

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook