Световноизвестният Ерик Уайнър е новият Почетен Доктор Хонорис Кауза на Великотърновският университет
Ректорът на Великотърновският университет проф. Христо Бонджолов връчи инсигниите на новият почетен доктор Ерик Уайнър. Високото отличие се присъжда на журналиста, писателя и пътешественика г-н Ерик Уайнър за приноса му в диалога между народите. Автор е на книги, отразяващи различни позиции за живота и за духовните му измерения в нашето съвремие, които са възприети и приветствани от много хора по света.
Академичният съвет на Великотърновския университет, по предложение на Филологическият факултет, единодушно е присъдило званието -Почетен доктор на ВТУ /Доктор Хонорис Кауза/ на г-н Ерик Уайнър. Церемонията започна с обявяването на решението от ректора проф. д-р Христо Бонджолов.
Проф. Цанка Иванова декан на Филологическият факултет представи професионалният път на Ерик Уайнър и го описа като личност със собствени позиции медиатор по глобални социални, междурелигиозни и междукултурни въпроси, както и по теми за духовните измерения на живота в нашето съвремие; за преклонението пред книгата и за популяризирането на пътеписния жанр.
Тържествената церемония продължи с връчването на ритуална тога и инсигниите за званието "Почетен доктор". Проф. д-р Хр. Бонджолов връчи на Ерик Уайнър медал и диплома за полученото отличие. Новоудстоеният Почетен доктор прочете благодарствено слово.
Ерик Уайнър сподели, че работи по най- новата си книга, която предстои да излезе другата година. Тя се казва "Сократ експрес" и е свързана отново с философия.


Соня Симеонова
17 Юни 2019 | 18:09
Тагове: Ерик Уайнър, ВТУ, доктор хонорис кауза, принос

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook