Кампания популяризира четенето и писането в старата столица
Поредна инициатива за популяризиране на четенето и писането в старата столица се проведе в детска градина „Пролет“. Проявата се организира съвместно от Младежкия дом и Народно читалище “Надежда“ . Кампанията „Да четем заедно“ съчетава четене на приказки, стихотворения, гатанки и задаване на любопитни въпроси от страна на децата. В четенето се включват както ученици от Велико Търново, така и студенти.
Инициативата „Да четем заедно“ се провежда в детски градини и начални училища в града и се радва на все по-голям интерес от страна на децата.
В рамките на 30 минути децата от най-голямата група в детска градина „Пролет“ имаха възможността да се потопят в пъстрия цвят на приказката.
Инициативата се оказва полезна не само за малчуганите, но и за младежите, които се включват в нея, защото дава тласък на много от тях да се насочат към педагогическата професия.
Бояна, която вече не веднъж се включва в кампанията „Да четем заедно“ избра да прочете българска приказка. Приказката се оказа интересна и събуди любопитството на малчуганите с различни въпроси. Инициативата ще продължи и през следващите месеци.


Вяра Димова
12 Юни 2019 | 17:56
Тагове: четене, писане, приказка, стихотворения

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook