Десетки великотърновци измамени от туристическа агенция
Туристическа агенция завлече десетки великотърновци с големи суми пари за екскурзии в чужбина. Агенцията е имала договор за посредничество с няколко туроператора, към които е трябвало да преведе парите за екскурзиите, но от туроператорските фирми твърдят, че за първи път чуват за такива екскурзии и при тях не са постъпвали никакви пари. Колко точно са измамените все още не е ясно.
Ние трябваше да заминем за Барселона през май, но екскурзията не се осъществи защото парите, които внесохме на турискическата агенция не са били приведени на туроператора, разказва Мария.
Семейството на Соня Георгиева и техни приятели е трябвало да заминат на почивка в Анталия в края на август. Двете семейства са внесли в туристическата агенция половината от сумата.
Оказва се, че капара или целите суми са внесли още десетки потърпевши, които е трябвало да заминат на различни дестинации с различни туроператори.
Излиза, че собственичката на посредническата агенция- Василиса Вълкова си е присвоила парите, вместо да ги праща на различните туроператори въпреки, че почти за всички взети пари има издадени касови бонове и сключени договори. Измамените хора смятат да подадат жалби до различни инстанции.
Нашият екип отиде на място да разговаря с г-а Вълкова, но офисът беше затворен и оборудването изнесено. За съжаление и опитите ни да се свържем с нея по телефона бяха безуспешни. Управителката на една от туроператорските фирми с които е трябвало да пътуват част от потърпевшите каза, че при тях не са постъпвали нито договори нито пари за екскурзии.
Яна Хитова каза още, че от днес прекратява договорните си отношения с агенцията на г-а Вълкова. Според юриста Пламен Копанов законовият ред е хората да влязат в съдебната зала и да си извадят изпълнителен лист за сумите, които са платили.
Припомняме, че името на туристическата агенция нашумя в края на миналата година, когато екскурзията на 60 ученика беше провалене, защото г-а Вълкова не беше превела парите на туроператора за транспорт. След медийната намеса г-а Вълкова върна 12 000лв., на учениците.


Соня Симеонова
6 Юни 2019 | 18:00
Тагове: измамени, туроператор, екскурзия

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook