Роднини съдят доктор заради починала пациентка
Роднини съдят джипи, защото според тях е отказал два пъти да прегледа болна жена, в следствие на което няколко дни по-късно тя е починала. Вижте повече в следващия репортаж.
Трагедията започнала на 20 ноември миналата година, когато на Дочка Гецова, която е с инвалидност 100% и прилошало и паднала в двора си в с. Козловец. Когато синът и Йордан се прибира я заварва в безпомощно състояние. Той отива в съседното село да търси личният лекар, който по това време преглежда там. Д-р Асен Асенов отказва да отиде да прегледа пациентката с мотива, че има много работа.
На 22 ноември, Дочка отново припада. Синът и Йордан прави пореден опит да намери Д-р Асенов, който отново отказва да направи домашно посещение и да прегледа жената.
На 23 ноември Дочка отново изпада в криза Йордан за да стои при болната си майка изпраща съседа си да извика доктора.
Роднините звънят на 112 и на място пристига екип на Спешна помощ. При прегледа, доктора установява високи стойности на кръвно налягане, за което и е поставена инжекция. Час по-късно при Дочка пристига и личният лекар, който и изписва хапчета за оросяване на мозъка. На 24 ноември състоянието на Дочка се влошава. Роднините и викат линейка и жената е транспортирана във великотърновската болница. След направените изследвания става ясно, че жената е прекарала мозъчен инсулт още при първото си падане, който се повтаря три дни по-късно. Лекарите полагат всички възможни усилия да стабилизират жената, но тя изпада в будна кома. На 4 декември Дочка е изписана и настанена в хоспис в Левски, където издъхва два дни по-късно. Роднините на починалата жена са подали жалби до Министерство на здравеопазването, до Главния прокурор Сотир Цацаров и до Омбудсмана Мая Манолова.
Нашият екип се свърза с д-р Асенов, който отрече обвиненията на семейството и каза, че тяхната цел е чрез съдебни дела да изкопчат от него пари.
Роднините са твърдо решени да отстояват правата си, ако се наложи и Сратсбург.


Соня Симеонова
3 Юни 2019 | 18:51
Тагове: лекар, съд, пациент, лечение

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook