94 деца деца за пълно осиновяване са вписани в регистъра, воден от регионална дирекция „Социално подпомагане“
94 деца деца са вписани в регистъра, воден от регионална дирекция „Социално подпомагане“ за пълно осиновяване. 72 от тях са здрави, а децата с увреждания са 22. Децата от 0 до 3 години са 10, от 3 до 7 години са 8, като 4 са с увреждания, а останалите 76 деца са над 7 години.
Общият брой вписани кандидат осиновители от област Велико Търново към момента са 48.
От началото на 2019 година и към момента са осиновени 7 деца. Над 130 са утвърдените приемни семейства в област Велико Търново като броят на приемните семейства, в които има настанени деца са близо 100. Най -много приемни семейства има в община Павликени.
Интересът към услугата приемни семейства през последните години се запазва. В приемните семейства в област Велико Търново се настаняват и деца, които биват изоставени и в други области. Директорът на Дирекция „Социално подпомагане припомни, че приемната грижа е до навършване на 18 години. След това, ако семейството и детето имат възможност и занапред да живеят заедно, детето може да остане. Всеки месец служители на Дирекцията извършват проверки на място в приемното семейство. До този момент на територията на Велико Търново само едно дете е било изведено от приемно семейство. Случаят, при който 5-годишно дете бе с опасност за ампутация на пръстите на краката заради измръзване. В този случай приемният родител е бил заличен, а детето в последствие е било осиновено.


Вяра Димова
30 Май 2019 | 17:34
Тагове: осиновяване, приемни, семейства, деца

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook