Спад на безработицата със 6,5% във Велико Търново спрямо предходния месец
Със 124 души или с 6,5% е спаднала безработицата във Велико Търново спрямо предходния месец. В сравнение с месец април 2018 година се наблюдава спад с 284 души или с 13,8%. Това съобщиха от Дирекция „Бюро по труда“ във Велико Търново.
Регистрираните безработни лица за месец април тази година в дирекция „Бюро по труда“ Велико Търново са 1 771, в това число община Велико Търново. От тях 1 005 са жени, а младежите до 29-годишна възраст са 246 или 13,9%.
През месец май Инспекцията по труда е проверила 102 броя предприятия във всички отрасли на икономиката, от които 7 с проверени за първи път. През инспекционния период констатираните нарушения са 335. Установени са нарушения по организацията и управлението на дейността по здравословни и безопасни условия на труд, безопасност на работното оборудване и технологичните процеси, хигиена на труда и трудови правоотношения.

По отношение на разрешителните режими са издадени разрешителни за работа за наемане на непълнолетни работници 6 броя, издадени разрешителни за извършване на специални взривни работи – 4 броя и е регистриран един колективен трудов договор.


Вяра Димова
30 Май 2019 | 17:28
Тагове: безработица, труд, икономика

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook