С богата програма стартира първият фестивал на китайската култура във Велико Търново
Стартира първия фестивал на китайската култура в старата столица. Събитието е част от културния календар на града. Фестивалът съдържа богата културна програма и е посветен на 70-годишнината от установяването на дипломатическите отношения между България и Китай.
Идеята за фестивала на китайската култура се появява след посещението на Нейко Генчев на концерт в Пекинския университет за езици и култури, който впечатлява издателя.
Фестивалът започва днес със седмица на китайското кино. Общо 5 филма ще бъдат излъчени до петък. А утре започват най-съществените мероприятия от културната програма.
В същия ден ще се проведат две лекции на едни от най-изявените китаисти и учени в Китай.
След това ще бъде открита изложба и награждаване на участниците в деветия национален конкурс „България и Китай – древни и уникални цивилизации“. Тази година участниците в него са 211 от 14 града в страната. Вечерта ще бъде открита изложбата "Огледало на цивилизациите".
Традиционна китайска кухня, песни, танци и българска бира са останалата част от мероприятието. Вечерта ще приключи с тържествен концерт в МДТ "Константин Кисимов".


Вяра Димова
27 Май 2019 | 17:42
Тагове: Китай, култура, изложба, изкуства, кино, калиграфия

« Назад




live


Евроком Царевец

Търсене








Изпрати репортаж







Настройване на цифров приемник


Тайната къща



Предавания



Станете наш почитател във Facebook